Projektzáró ünnepség: Új, modern közvilágítás Göncruszkán

Európában is ritka a göncruszkai fénydióda.
A közvilágítás korszerűsítésével 40 százalékkal csökken az e célra használt energiafelhasználás.

Új, modern, energiatakarékos közvilágítás Göncruszkán

Projektzáró ünnepséget szervezett a közelmúltban Göncruszka önkormányzata és az Oriental Lux Kft. a község Művelődési Házában.
A településen 2019. június 21-én indult a közvilágítás korszerűsítése, és nemrégiben ért véget, tájékoztatta honlapunkat Öchlsläger Zsoltné, Göncruszka új polgármestere.

A beruházás keretében 115 régi, elavult lámpát cseréltünk le  modern LED-es fényforrásokra, valamint „besűrítettünk” 95 darab lámpát az üres oszlopokra. Ennek köszönhetően már az egész községet fénydiódás eszközök világítják meg, ami ez európai szinten sem gyakori.

A korszerű technológiának köszönhetően még a plusz lámpákkal együtt is mintegy 40 százalékkal csökken a település közvilágítási rendszerének energiafelhasználása, amivel évente 8 tonna szén-dioxid kibocsátása kerülhető el. A fejlesztés ugyanakkor nemcsak környezetvédelmi, hanem gazdasági szempontból is kimagaslóan eredményes.

A fel nem használt energiából származó költségcsökkenés megtakarításából jelentős mértékben fedezhetők a projekt költségei, mindezt szétosztva 12 éves szolgáltatási időszakra. Így az önkormányzat hitelfelvétel nélkül tudott gondoskodni a közvilágítás megújításáról, jelentős javításáról, a beruházás és üzemeltetés kockázatát átruházva egy szakcégre.

Ez a bejegyzés ezen a napon született: vasárnap, november 24th, 2019 10:26 órakor, és ebben a kategóriában található: Felhívások, Hírek, Közigazgatási információk. A kommentek az RSS 2.0 feed-en keresztül is követhetők. Hagyhat kommentet is.