Urbán József polgármester elköszön…

Urbán József polgármester

Szerettem Göncruszkán polgármester lenni…

A politikában és a közigazgatásban mindig benne van a változás lehetősége.
Aki egy ilyen posztra vállalkozik, pontosan tudja, hogy milyen állásra szerződik.
Nagyon szeretem ezt a kis falut. Itt születtem, itt voltam gyerek. Ezért többek kérését megfontolva indultam polgármesternek 2002-ben. Akkor bele sem gondolva, hogy ez a munka négy cikluson keresztül az életem részévé válik.
Erős meggyőződéssel mondhatom, hogy nem bántam meg azt a 17 esztendőt, amit polgármesterként a helyi önkormányzatban töltöttem. Voltak hullámhegyek, amikor több lehetőségünk nyílt fejlesztésre, de voltak hullámvölgyek is, amikor anyagi nehézségekkel küszködtünk, amikor elapadtak a pénzforrások.
A hivatali munka mellett a család, az építkezés, a betegség mély nyomokat hagyott az életemben.
Közben a település is lassan átalakult…
A falu lakosságának többsége átérzi és megérti a döntésemet. Elfáradtam, ezért nem vállaltam már az utóbbi megmérettetést. De testben-lélekben mindig göncruszkai maradok. Továbbra is itt élek köztetek, bármikor büszkén sétálok végig a falun. Ha jön a hívó szó, és ha egészségem engedi, részt veszek  a közösségi rendezvényeken és együtt örülök majd veletek az új eredményeknek.
Az önkormányzatot jó anyagi állapotban hagyom magam mögött: a költségvetés rendben, a koncepciók elkészültek. Nagyon sok programot folytatni kell, és öröm számomra, hogy az új vezetés is partner ebben.
Most 2019 októberében úgy válok el a testülettől, hogy az esetleges viták ellenére senkivel szemben nem érzek haragot.Előttem az utódom” Sok sikert kívánok az utódoknak, hiszen évek óta jó munkatársaim voltak, akik győzelmükkel újabb, nagy lehetőségek közelébe kerültek.
Köszönöm az együttműködést mindazoknak, akik a hivatali szolgálatom alatt mellettem álltak és támogattak. Köszönöm a családomnak, akik biztosították a szeretetteljes hátteret,  és köszönet minden göncruszkai lakosnak, akik segítettek közös céljaink megvalósításában.
Az új polgármesternek és a megválasztott testületnek hasonló sikereket, és eredményes munkát kívánok.
Göncruszka, 2019. 10. 15.
Tisztelettel és baráti szeretettel:                            Urbán József
leköszönő polgármester
Ez a bejegyzés ezen a napon született: kedd, október 15th, 2019 16:36 órakor, és ebben a kategóriában található: Felhívások, Hírek, Közigazgatási információk. A kommentek az RSS 2.0 feed-en keresztül is követhetők. Hagyhat kommentet is.