Jubileumi Osztálytalálkozó Göncruszkán 2019. 08. 17.

"Ma nem tanulni jöttünk,
ma szívünk ünnepel."
Ötven éves osztálytalálkozó Göncruszkán 2019.08.17.
1961-1969-2019

 

  1. Képalbum-50 éves találkozó-Művelődési Ház
  2. Képalbum-50 éves találkozó-óvoda, iskola temető látogatása

50 év után nem könnyű megszervezni, összeegyeztetni egy találkozót úgy, hogy az egykori osztályból már csak hárman lakunk a településen, szétszóródtunk a a nagyvilágban. Jó dolog ez az internet, ha nem is mi, de gyerekeink, hozzátartozóink felfigyeltek a hívó szóra és sokan segítettek. Néhány hónap alatt sikerült mindenkit felkutatni.

1969-ben 23-an ballagtunk. Közülünk négyen már meghaltak. 19 élőről visszajelzés érkezett, 14-en itt voltak, a tizenötödikkel betegsége miatt telefonon létesítettünk élő kapcsolatot. Négyen egyéb elfoglaltságra hivatkozva nem tudtak eljönni. Pedig mindenkit vártunk… Külön öröm volt, hogy Kalocsai Klári néni is itt lehetett velünk. Ő volt az elsős tanító nénink, később felsőben három évig osztályfőnökünk. 

A Művelődési Ház volt ifjúságunk színtere, sok emlék kötődik ide, ezért itt rendeztük meg a nagy találkozást. Osztályfőnöki órával indítottunk. Nosztalgia sétán megnéztük a református egyház gondozásában működő  megújult óvodát és iskolát, Sohajda Levente református tiszteletes kíséretében. Sétánk fontos része volt a temető, ahol elhunyt osztálytársaink és szüleink sírjára vittük a megemlékezés virágait.

A közös ebéd, az estig tartó vidám együttlét minden pillanata telítve volt örömmel, szeretettel, emlékkel.

Nagy köszönet minden osztálytársnak, hozzátartozónak és a helyi önkormányzatnak a segítő munkáért… nagy volt az összefogás, a segíteni akarás…sokat tettetek azért, hogy a szombati nap ilyen emlékezetes legyen! 

Jó volt újra látni, ölelni Benneteket!

Elhatároztuk, hogy  öt év múlva ugyanitt, újra találkozunk! Bízva abban, hogy addig tovább nem fogyatkozunk…

Szeretettel az egykori osztálytárs: Czentnár Ilona

 

Ez a bejegyzés ezen a napon született: szerda, augusztus 21st, 2019 18:33 órakor, és ebben a kategóriában található: Hírek, Képgaléria, Oktatás, Talentum. A kommentek az RSS 2.0 feed-en keresztül is követhetők. Hagyhat kommentet is.