Tüdőszűrés Göncruszkán

Tisztelt Göncruszkai Lakosok!

Ezúton értesítjük Önöket, hogy településükön lakossági TÜDŐSZŰRÉS-t tervezünk.

A szűrés tervezett időpontja: 2019. április 26. (péntek) 09:30-13:00
Helyszín: Iskola udvara

2019. április 26. (péntek) 09:30-13:00
Helyszín: Iskola udvara

A vizsgálat a jelenleg érvényben lévő Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve határozatának alapján minden 40 éven felüli lakos számára ajánlott.

A 18-40 éves korosztályba tartozók 1700 Ft térítési díj ellenében vehetik igénybe a szolgáltatást!

A szűrővizsgálaton nem kell részt venni azoknak a személyeknek, akik egy éven belül ilyen vizsgálaton részt vettek, illetve tüdőgondozó intézetben gyógykezelés alatt állnak. Felhívjuk a figyelmet a tüdőszűrésen való megjelenés fontosságára, saját és családja egészsége érdekében. A szűrővizsgálat célja a fertőző megbetegedések korai felismerése, azok forrásainak felkutatása, valamint a fertőzés veszélyének elhárítása. A gümőkór (TBC) és a tüdőrák korai felfedezésének ma is leghatékonyabb módszere a rendszeres tüdőszűrésen való megjelenés. A szűrést a Miskolci Semmelweis Kórház és Egyetemi Oktatókórház, Térségi Diagnosztikai Szűrőcentrum kötelékébe tartozó, új digitális röntgenkészülékkel felszerelt
szűrőbusz végzi. A buszban történik az adminisztráció (az adatfelvétel-adategyeztetés, lakcímkártya és TB kártya alapján). Itt kapott helyet az öltöző rész és a röntgen felvételi fülke is. Így a szűrés kulturált körülmények között zajlik, a felvételek minőségét pedig a modern képalkotó technika garantálja.
Az Önök érdekében, az Önök szolgálatában.

A szűrőbusz dolgozói

A szűréssel kapcsolatban felmerült bármilyen probléma, akadály esetén az alábbi telefonszámon állok rendelkezésükre:
06 30 4676191 HOFFMANN GÉZA röntgenasszisztens

Ez a bejegyzés ezen a napon született: szerda, április 24th, 2019 16:38 órakor, és ebben a kategóriában található: Göncruszka. A kommentek az RSS 2.0 feed-en keresztül is követhetők. Hagyhat kommentet is.