Új harangozó, új bokoranya a katolikus egyháznál

 

Új harangozó, új bokoranya a katolikus egyháznál

Új harangozó, új bokoranya fogadalomtétele

Képek az ünnepi szentmiséről…

Fotók: Királyné Bártfai Valéria

2016. szeptember 25-én megtartott ünnepi szentmisén két egyházi feladat ellátásában  történt változás részesei lehettek a jelenlevő hívek.

Czentnár József, a Göncruszkai Római Katolikus Egyházközség harangozója  és szekrestyése meggyengült egészségi állapota és idős korára való tekintettel leköszönt a 60 éven át betöltött tisztségéről.

Az elkövetkezendő időben a harangozói és a szekresztyési feladatok ellátásával Veres Viktort bízták meg  az egyházközség vezetői és hívei.

Az új harangozó elérhetősége:  Veres Viktor, Göncruszka, Kápolna út 18. szám, Telefon: 46/705-046

Ezen az ünnepi szentmisén köszönt le a Rózsafüzér Társulat vezetője (bokoranya) Fekete Imréné Mariska néni, aki 91 éves korában kicsit megfáradva, de nagy szeretettel adta át a stafétát Barócsi Jánosnénak, aki a továbbiakban gondozza majd a társulat tevékenységét.

 A fogadalomtétel után Tóth József világelnök és Rohály Ernőné pénztáros, valamint a jelen levő hívek nevében Árvai Zoltán plébános méltatta és megköszönte a távozó tisztségviselők eddigi áldozatos munkáját.

A régi és az új tisztségviselők további nyugodt, békés életéhez, feladatuk ellátásához kérte az Úr Jézus kegyelmét, és templomunk védőszentjének, Nagyboldogasszonynak a pártfogását.

 

Ez a bejegyzés ezen a napon született: csütörtök, szeptember 29th, 2016 21:11 órakor, és ebben a kategóriában található: Egyházi Információk, Hírek. A kommentek az RSS 2.0 feed-en keresztül is követhetők. Hagyhat kommentet is.