Óvodai hétköznapok 2012/2013.

IMG_6203

 Képalbum itt tekinthető meg!

2012/2013-as Nevelési évünk második féléve is a gyermekek tartalmas óvodai életének jegyében telt el. A képek ízelítőül szolgálnak azokról a programokról amelyekkel igyekeztünk színesíteni a gyermekeink óvodás életét és lehetőséget nyújtani ahhoz, hogy ismereteiket a tapasztalataik alapján dolgozhassák fel… A cikk folytatásához kattintson ide!

Számos találkozást, közös programot szerveztünk a szülőkkel együtt, óvodán belül és óvodán kívül. Folytatódott a Miniprogramunk a jövőre óvodába érkező kicsikkel, ezt a munkánkat segítette Kun Beatrix gyógypedagógus tanító néni (a helyi Talentum iskolából). Előadásával segítette miniprogramunkat Kretovics Orsolya védő néni, aki a gyermekek rendszeres tisztasági szűrését is végzi. Meghívásunkra tartalmas előadásával segítette nevelő munkánkat Vajóczki Andrea pszichológusnő (Gönc Eü. Szakellátó vezetője) valamint Csorba Emőke pszichológusnő (Nevelési Tanácsadó munkatársa) az előadásokon a szülők nagy létszámban és aktívan vettek részt. A Húsvét ünnepkör részeként meghívást kaptunk a Református Talentum Tehetséggondozó általános iskolába az ünnep hangulatát és tartalmát megérteni segítő bábelőadásra, viszonzásként közös húsvéti reggelire hívtuk őket az óvodába,ahol óvodásaink a húsvéti népszokások keretén belül locsolkodtak is a szülők jelenlétében. Április hónapban hagyományos Saláta napunkon is sok finomságot készítettünk és falatoztunk.
A nagycsoportosok (leendő iskolások) nyílt napján a szülők mellett a Talentum iskola tanító nénije Bobokné Ági néni is részt vett, megfigyelve a gyerekeket és néhány jó tanáccsal segítve a szülőket. Az év vége közeledtével ellátogattunk a miskolci Vadasparkba, ahova már szinte hazajárunk. Májusban az elmaradhatatlan Gyereknappal örvendeztettük meg a falu apraját és ébresztettük a falu nagyját. Abaújszántón a Gyermekesély pályázat keretén belül az óvodások találkozóján néptánccal mutatkoztunk be. Gombár Imiék meghívására a mézkészítés rejtelmeiből kaptunk kis ízelítőt, kóstolással egybekötve.
Bocsárszky Attila és Szabadi Emőke meghívására ( az önkormányzat segítségével) Kassára utazhattunk a Keszekusza c.mese előadásra. Köszönjük a lehetőséget!!! Tartalmas nevelési évünket, melyet a szülőkkel együtt tölthettünk, közösen zártuk egy nagy kirándulással a Kassai állatkertbe!! Nagyobb programjaink mellett gyakran kézműveskedtünk a hétköznapokon a szülőkkel együtt, és sokat játszottunk, énekeltünk, verseltünk amikor nem látogatott hozzánk senki! Július hónapban minden gyermek és óvodai dolgozó szerető családja körében pihenhet, augusztusban a pihenés mellett mi már készülünk az új nevelési évre, takarítunk, rendbe tesszük a játékokat és az ovit, hogy mindent rendben találjatok ha újra találkozunk az oviban. Mindenkinek kellemes pihenést kívánunk!!!
A göncruszkai óvoda dolgozói nevében:

Kondrát Bertalanné óvodavezető

Ez a bejegyzés ezen a napon született: kedd, július 2nd, 2013 17:35 órakor, és ebben a kategóriában található: Hírek, Képgaléria, Oktatás. A kommentek az RSS 2.0 feed-en keresztül is követhetők. Hagyhat kommentet is.