Óvodai ballagás 2013.

P1030607

 

Képek a ballagásról itt!  

Figyelj, drága kicsi lélek, elmondom, hogy mi az élet! A semmiből nagyra nőni, sírva a világra jönni, lassan lépni, óvakodva Anya kézbe kapaszkodva. Az ábécés könyvet bújni, tudás harsonáját fújni, a nagy gondok után menni, hamis csókot megízlelni, majd feledni nagyon gyorsan, és szeretni halálosan. Lassan járni óvakodva, de már botra támaszkodva. Csipkés szemfedelet varrni, s egy őszi estén meghalni. Hidd el, drága kicsi lélek, ennyiből áll ez az élet! …A cikk folytatásához kattintson ide!

Figyeljetek Drága kicsi lelkek elérkezett a búcsú perce, köszöntjük a kedves szüleiteket, rokonaitokat, hozzátartozóitokat, meghívott vendégeinket. Az ilyenkor szokásos módon búcsút vesztek az óvodától, óvónéniéktől, Éva nénitől, Klárika nénitől, itt maradó volt ovistársaitoktól, mindazoktól, akikkel együtt voltatok, együtt éltetek, játszottatok, együtt énekeltetek,verseltetek, rajzoltatok, festettetek az itt eltöltött évek alatt. A búcsúzás megható érzésekkel teli pillanatai ezek. Számoltátok izgatottan mennyit kell aludni, s a búcsúzó verseket egyre elcsuklóbb hangon igyekeztünk gyakorolni. De ma már nem próbálunk ma búcsúzunk, hiszen tárt karokkal vár titeket az iskola.
Ballagó ovisok már bizonyítottátok szorgalmatokat az óvodás éveitek alatt. Sokat dolgoztunk készültünk ünnepekre, jeles napokra, eseményekre. Sok- sok munka van mögöttetek, hogy bármilyen rendezvényen helyt tudjatok állni, megmutattátok, hogy talpra esett, okos, bátor óvodások vagytok.
Ma már könnyű szívvel engedünk útnak titeket hiszen itt maradtok a közelünkben, továbbra is lesznek közös programjaink, ünnepeink, de a játék mellett már egy érdekes világ a számok birodalma és betű ország vár rátok.
Tarisznyátokat megtöltöttük sok-sok élménnyel, kirándulással, gyermeknapokkal, a szülőkkel közös programokkal.
Vigyétek magatokkal a szép élményeket, vidámságot, melyben itt éltetek.
Vigyétek magatokkal a szorgalmat,amellyel az iskolában sok-sok ötöst gyűjthettek.
Vigyétek magatokkal a figyelmet, amellyel a tanító néni megtanít írni, olvasni benneteket.
Vigyétek magatokkal a szófogadást, amellyel mindig örömet szereztek szüleiteknek.
És vigyétek magatokkal a szeretetet, amellyel boldogabbá válik az élet körülöttetek.
Egy képzeletbeli kis táblácskát is adunk a kezetekbe, hogy akikkel találkoztok az útjaitok során tudják, hogy:
Tanulni sokat a gyermektől lehet, mert mindig a mosolyt tanítja neked.
Tiszta lelke nem bánt, nem kér, csak arra vágyik, hogy vele legyél.
Elfogad – mindegy, ki vagy – nem irigy, bármit neked ad.
Várja, hogy játssz, tanítsd és szeresd, hogy az élet iskolájába vezesd.

Az elsősök ajándékát az Önkormányzat támogatta:
A ballagók füzetcsomag támogatását: Kocsis József képviselőnek köszönjük.
Köszönjük Kiss Mariann tanító néninek a vidám angol foglalkozásokat,
András tiszteletesnek a hitoktatást.
Köszönjük Kata óvó néninek, hogy mint sok sok ünnepet az óvodások ballagását is színesítette az iskolások furulya tanításával, köszönjük az iskolásoknak is hogy szabad napjukon eljöttek hozzánk az oviba, hogy szebbé tegyétek a napunkat.
Köszönetünket fejezzük ki Sohajda Levente Tiszteletes Úrnak és Zsuzsa néninek, hogy szárnyaik alá vették az óvodát és több éves együttműködésünk eredményeként megalapozódhat a református egyház fenntartása alá tartozó közös intézmény a Talentum Tehetséggondozó Általános Iskolával.
Megköszönöm Urbán József polgármester Úr segítségét amellyel a rendezvényeinket, kirándulásainkat támogatta.
Köszönjük támogatását segítségét a Tegyünk a Szegénység Ellen projektnek Misalek Anita és Zsuzsa tiszteletes néni képviseletével.
Támogatóink voltak még akiknek köszönettel tartozunk Öchlslager Zsolt, Fülöp József,Somosiné Kata, Szakmári János
Szunyogh Szilárd és családja,Somosi János, Lovász Zsuzsa, Subert István, Gombár Imre
Köszönetet mondunk a göncruszkai szülőknek akik Barócsi Jánosné és Szabó Valéria szervezésével jótékonysági bál keretében 63.500ft-ot gyűjtöttek az óvoda javára, melyet az óvoda fejlesztésére kívánunk fordítani.
További segítőink Nemes Sándor, ifj.Fűzi Bertalan, ifj.Csendi László, Kiss András,  ifj Glonczi Lajos, Bocsárszky Attila, Pásztor András
Ivánné Krisztinek ismét megköszönjük önzetlenségét amellyel napi szinten érdeklődött, hogy mire van szükségünk az óvodában és tojással, burgonyával, amivel tudott segített.
Köszönjük minden szülőnek a segítő munkáját, amelyre építhettük az óvodai fejlesztésünket,programjainkat.
Köszönet és hála Klárika néninek, Éva néninek az odaadó, lelkiismeretes munkájukért, emberségükért!

30 éve a Göncruszkai óvoda életéért!

Az én életemben is nagyon meghatározóak voltak az óvodás évek, mert óvodás koromban mindig azt hangoztattam, hogy én is óvónéni leszek. A szomszédunkban lakott az akkori gönci vezető óvónéni Lujzika néni, és azt mondta, hogyha nagy leszek nekem adja át az óvoda kulcsát. Így is történt még 18 éves sem voltam, már az érettségi előtt felkértek,hogy vállaljam el a göncruszkai óvoda vezetését, akkor még ez az óvoda a gönci óvodához tartozott és nem akart senki itt dolgozni, mert a tehéncsorda ide tette le a kapuba a dolgait és ez a fiatal óvó néniknek nem tetszett, aztán jöttem én akinek a mai napig kellemes emlékeim fűződnek, nyugodjon Kiss Lajos bácsihoz aki hajtotta a csordát amikor reggel jöttem és jó reggelt Mazsikával köszöntött. Aztán este hazafelé a csarnokba igyekvő emberekkel találkoztam, hangulata volt ennek a világnak és azt vettem észre hogy egyre inkább szeretek itt lenni, nem munkába jöttem hanem a második otthonomba, nem dolgozni jöttem hanem élveztem és szeretem a mindennapokat a hétköznapokat. Hálás vagyok a jó Istennek, ezért a 30 évért, adott egy szerető hű társat a páromat, két egészséges szép sikeres gyermeket, egy hivatást ami minden nap feltölt energiával, mellém rendelte Klárika nénit, Éva nénit akik nélkül nem lett volna ilyen harmónia, akikkel mint egy család fonódtunk össze az évek alatt, és végre megkaptuk Kata óvó nénit,  aki édesanyjától és nagymamájától hozta és megérezte mi az a szellemiség ami egy óvodai életet kell hogy betöltsön. A 30 év sikeréhez kellettek a szülők akik a kezdetektől bevonhatók voltak az óvodai életbe, a mindenkori önkormányzat, a hivatali dolgozók támogatása, most már immár több éve a református egyház részéről Tiszteletesék, mindezeknek az embereknek köszönöm, hogy itt lehetek és boldog elégedett lehetek. Kaptam egy csodaszép ajándékot egy verssel Klárika nénitől, Éva nénitől, Kata óvnénitől,hogy mennyire ismernek ez a vers is bizonyítja:

“Hunyd le a szemed, éld az álmod,
Azzal sose törődj, mit mondanak mások.
Hisz Te lélegzel,Te nézel és Te látsz,
Magadnak választod, amit választottál.
Egy perc csak az élet, ha boldogtalan vagy,
A legkisebb örömökkel tedd boldoggá azt.
Találd meg a fényt a fekete éjben,
A boldogságot a boldogtalan létben.
A szikrát a bóbiskoló, álmosodó tűzben,
Az egyetlen virágot a kiszáradt mezőben.
Hallgass a lelkedre, ő érez, hisz és lát,
Így lehet akár egy percből is örökkévalóság.”

 

 

Köszönettel:      Kondrát Bertalanné

óv. vez.

Ez a bejegyzés ezen a napon született: kedd, július 2nd, 2013 15:42 órakor, és ebben a kategóriában található: Hírek, Képgaléria, Oktatás. A kommentek az RSS 2.0 feed-en keresztül is követhetők. Hagyhat kommentet is.