Óvodai hírek 2012./2013. első félév

IMG_5864

Göncruszka Óvoda 2012/2013 –as nevelési év első félévének néhány pillanata képekben és gondolatokban.

Ha visszatekintünk erre az időszakra, nehéz hiánytalanul felsorolni, felidézni azokat a színes programokat amelyekkel igyekeztünk a gyerekek életét szebbé és tartalmasabbá tenni. Tudatosan  mindig arra figyeltünk az évek során,  hogy a gyermekeknek szánt ismeretek minél több tapasztalati úton rögzüljenek az ovisainkban és ennek érdekében minden lehetőséget kihasználva, vittük a gyerekeket kirándulni vagy teremtettük meg a feltételeket az óvodánk falain belül. Büszkén tapasztaljuk, hogy a gyermekeink idegen környezetben is feltalálják magukat és bátran alkalmazzák ismereteiket amelyeket óvodánkban szereztek.

A képek között láthatunk az ősz eseményeiből, a kicsik beszoktatási időszakából, az óvodánkban folyó angol nyelvoktatásról Mariann nénivel. Az Abaúj Kistérségi pályázat keretén belül szervezett Úszásoktatáson részt vettünk, Nemes Sándor jóvoltából a szőlő feldolgozását a must készítést ismerhettük és próbálhattuk ki. A Vadasparki kirándulás, a virágpiac megtekintése ősszel, a Csodamalom bábszínházi előadás (Ezüstfurulya c. mese), mind feledhetetlen élmény az ovisok számára.Vidám perceket szereztek nekünk, Milán és Dzsoni akiknek a nagyapájuk elhozta Karol és Linda nevű  kecskéiket az oviba.A szülőkkel számos programunk volt, a Kultúrházban kézműveskedtünk a TESZE (Tegyünk a Szegénység Ellen )támogatásával, itt a Talentum iskolásai és szüleik is velünk voltak. Hagyományos Vajaspánkó napunkat szintén támogatta a TESZE és mint mindig nagyon sok szülővel együtt tölthettük el ezt a kedvelt ovis napot, közös sütéssel, játékkal. Novemberben jó gazdasszony módjára sok kis gyereklábbal  betapostuk a káposztát, hogy legyen nekünk télére vitamin.

IMG_4719

 

További képek (klikk)

Decemberben elérkezett hozzánk a Mikulás Drága Bocsárszky Pali bácsink jóvoltából, és mert a gyerekek jól viselkedtek, a Talentum iskola és az óvoda pedagógusai egy kis bábozással kedveskedtek a gyerekeknek. A Máltai Szeretet Szolgálat munkatársai egy vidám ugrálóváras, játszóházas délelőttel is megörvendeztettek minket. Elérkezett a Karácsony a kis Jézuska születését először az óvodában a szülőkkel ünnepeltük meg egy Betlehemes játékkal,,majd az Idősek napján ahol a Talentum iskolásaival együtt köszöntöttük a szépkorúakat. Karácsony szent estéjén  a református templomban együtt örültünk a kis Jézuskának,valamint minden gyermek boldogságának,mert  a református templom karácsonyfája alatt minden gyermek megtalálta a gyönyörű ajándékát!

A 2013-as év TÁMOP-os pályázattal indult, Gyermekesély címen, ez a pályázat segíti, hogy a már több éve folyó programjaink a szülőkkel, gyakrabban és szakmailag megalapozottabban védőnő és pszichológusok előadásaival, segítségével valósuljon meg. Ebbe a pályázatba óvodánk 10 éve működő Miniprogramja is beépült, melyet óvodánk dolgozott ki, és 5 óvoda veszi át tőlünk ezt a jó tapasztalatokra épülő lehetőséget, mely a 2 éves gyermekek gyakori óvodai látogatását teszi lehetővé és segíti a majdani óvodai beszoktatást. Februárban a Farsang izgalmai töltötték be napjainkat,de volt szülinap és gyakori búcsúzkodás, Jobbágy Kristóf és Lakatos Flóra is elhagyta óvodánkat költözés miatt, de várjuk a gólyát is, hogy haza költözzön és hozza a jó időt, a mi babunk már gyönyörűen kicsirázott a napsütötte ablakunkban.

Köszönet mindenkinek aki segíti és támogatja óvodai munkánkat, életünket, köszönet minden elismerésért és jó kívánságért, mely az interneten érkezik hozzánk!!!!

                     A göncruszkai óvoda dolgozói nevében: Kondrát Bertalanné óvodavezető

@@@

Ez a bejegyzés ezen a napon született: szombat, március 2nd, 2013 18:56 órakor, és ebben a kategóriában található: Hírek, Képgaléria, Oktatás. A kommentek az RSS 2.0 feed-en keresztül is követhetők. Hagyhat kommentet is.