Első tanévzáró a TALENTUM Tehetséggondozó Általános Iskolában

Talentum Tehetséggondozó Általános Iskola beszámolója

Sűrű hetek, hónapok vannak mögöttünk. A napi megszokott tanulmányi ritmust számtalan program színesítette a tavasz folyamán. Svájcból, Hollandiából és az USA-ból érkező támogató partner közösségek látogatásai lehetőséget adtak gyermekeinknek, hogy megtegyék az első szárnypróbálgatásaikat az idegen nyelv használata terén.

A kis "talentumok"

A kis "talentumok" a miskolci Csodamalom Bábszínházban

Egyben alkalmat teremtettek arra is, hogy a magyarországi vállalkozók és a Göncruszkai Önkormányzat segítségével elindított iskola beruházás egy következő szintre léphessen. Az épület felújításán túl ugyanis, a pedagógiai modell megvalósításához elengedhetetlen fejlesztő eszközök beszerzése is megtörténhet, illetve „Talentum Ösztöndíj” néven különböző motivációs ösztöndíj programok indulhatnak.

Az iskolai tanulmányi kirándulásokon túl (Kassa, Miskolc), május folyamán minden diákunk egy 15 alkalmat magába foglaló úszásoktatáson vehetett részt.

Az első bizonyítvány

Az első bizonyítvány

További képek megtekintése (klikk)

Képek az iskola archívumából

A 2011-2012-es Tanév bezárására június 17-én Istentisztelet keretében került sor. Ezt a napot a „hálaadás napjának” is nevezhetnék, nem azért, mert „hál’ istennek vége”, hanem mert sok köszönni valónk van. Köszönet a Göncruszkai Református Gyülekezet áldozatkész tagjainak, akik felelősséggel hordozták az iskola hétköznapi terheit imádságban és a méhészetben. Köszönet a Göncruszkai Önkormányzatnak, aki támogatásával bizonyította elkötelezettségét az oktatás és nevelés ügyében. Köszönet azért, hogy a Talentum Iskola közös ügyünk lehet, vállalkozókkal, családi gazdálkodókkal, akik önzetlenül adtak a sajátjukból, hogy mi közösen teremtsünk valamit, ami jó a gyermekeink számára.

A Tanévzáró keretében a bizonyítványosztáson túl, Sivák Ernő kurátor átadta a tanév legszorgalmasabb diákjának járó „Talentum Díjat”, melyet ebben az évben Sivák Csaba második osztályos tanuló kapott meg.

Talentum Ösztöndíjban” két középiskolás diákunk részesül a 2012-2013-as tanévben, Horváth Mónika és Márton Béla Dániel egyaránt kiváló tanulmányi eredményükért.  „Talentum a nyelvtanulásban” ösztöndíjat Kurucz Emese kapta, aki június 25-től 6 hetet tölthet Svájcban nyelvtanulás céljából.

Senki nem búcsúzott azonban ajándék nélkül az évtől.

Egy magát megnevezni nem kívánó család önzetlen  felajánlásából, saját panziójában látta vendégül Siófokon az „Aranyparton” gyermekeinket. Sőt további támogatókon keresztül egy különleges városnézésen is részt vehettünk és végignézhettük, milyen Budapest a Dunáról nézve, mit lát az ember egy exkluzív hajó fedélzetéről.

A Parlament megtekintése is belefért a programba, aztán robogtunk tovább több, mint 30 türelmetlen gyermekkel a Balaton felé. Jobb időt el sem tudtunk volna képzelni, mind a levegő, mind a víz a megszokottnál jóval melegebb volt- ahogy a vendéglátóink szíve is nagyobbnak bizonyult az átlagnál. Nehéz lenne felsorolni mennyi mindent kaptunk a szálláson kívül. Jött a zsemle, jött a szalámi, ezt a siófoki pék küldte, azt meg valaki, akinek meséltek rólunk, mindezt ajándékba- 40 főre. Aztán volt vízbiciklink, óriás csúszda… van mit megköszönjünk Judit néni és János bácsi!!

Köszönjük szépen.

Ez a bejegyzés ezen a napon született: vasárnap, június 24th, 2012 21:26 órakor, és ebben a kategóriában található: Hírek, Képgaléria, Oktatás, Talentum. A kommentek az RSS 2.0 feed-en keresztül is követhetők. Hagyhat kommentet is.