Szüreti nap a TALENTUM-ban

Szüreti nap

 

Október 14-én péntek délután szüreti mulatságot rendeztünk a göncruszkai TALENTUM iskolában.Technika és rajzórán, valamint napközis foglalkozásokon kidíszítették a gyerekek az iskolai termeket és a folyosót, ezzel igazi őszi hangulatot teremtettek.

Szüreti nap a TAÉLENTUM-ban

Szüreti nap a TALENTUM-ban

 Szüreti képek (klikk)

A leszedett szőlő feldolgozását az udvaron végezték a gyerekek, közben megismerkedtek a szőlőfeldolgozás eszközeivel. Volt ugyan szőlődaráló, de az elszánt kicsik inkább a hagyományos lábbal taposás mellett döntöttek. Hamarosan csordogálni kezdett az idei nagyon jó minőségű must, amiből biztosan nagyon jó bor lett volna, de annyira finom, édes volt, hogy frissen elfogyott mind.

Sötétedéskor a tornaszobában folytatódott a programunk ahol vidám szüreti műsor volt, szürettel kapcsolatos népi játékok, versek, énekek, mondókák színesítették a napot. Az iskolások lilahagymás zsíros kenyérrel és teával készültek az estére.

Sok szülő finomabbnál, finomabb süteményt hozott. Felajánlásaikat ezúton is köszönjük. Nagy sikere volt a szépen díszített mézeskalácsoknak, amit jutalomként kaptak meg a gyerekek. Az estet jó hangulatú táncházzal fejeztük be, ahol együtt mulattak kicsik és nagyok.

Bobokné Ákos Ágnes

tanító

A  híranyagot és a képeket Sohajda Levente lelkésztől kaptuk.

Ez a bejegyzés ezen a napon született: hétfő, október 17th, 2011 18:31 órakor, és ebben a kategóriában található: Hírek, Képgaléria, Oktatás, Talentum. A kommentek az RSS 2.0 feed-en keresztül is követhetők. Hagyhat kommentet is.