Októberi hírmorzsák Hidasnémetiből

Hírmorzsák iskolánk életéből

Iskolai nevelésünk egyik kiemelt területe a hazaszeretetre nevelés. A történelmi megemlékezések, állami ünnepek kiváló lehetőséget nyújtanak céljaink megvalósítására. Október hónapban két ízben is fellobbantak a hősök iránti tisztelet jeléül az emlékezés lángjai: október 6-án a 13 aradi vértanúra emlékeztünk. Mátrai Józsefné és a 6. osztály néhány tanulója idézte fel a kivégzett honvédtisztek hősies cselekedeteit.

Emlékezés az aradi vértanúkra

Emlékezés az aradi vértanúkra

Képek a megemlékezésről (klikk)

Szívből jövő verssorokkal, dallamokkal, égő mécsesekkel állítottunk emléket 1956 hőseinek, s emlékeztünk meg a Magyar Köztársaság kikiáltásának évfordulójáról. Ennek az ünnepségnek a főszereplői 7. osztályos tanulók voltak, akiket Gömöri Györgyi kolléganőm készített fel, s felhangzott egy szép dallam is az iskolai kórus előadásában.

Mécsesekkel állítottunk emléket 1956 hőseinek

Mécsesekkel állítottunk emléket 1956 hőseinek

 Képek az ünnepségről (klikk)

Október 13-án, a birkózó szakosztálynak köszönhetően különleges rendezvénynek lehettünk részesei. Dr. Hegedűs Csaba, birkózó olimpiai bajnok látogatott el iskolánkba, s tekintette meg a birkózó csapat kis bemutatóját. Reméljük, szakmai és erkölcsi támogatásával tanítványaink szép sikereket érhetnek majd el.

Dr. Hededűs Csaba olimpiai bajnok, vendéglátói között

Dr. Hegedűs Csaba olimpiai bajnok, vendéglátói között

 További képek (klikk)

Néhány iskolás tanulóval az idén is részt vettünk a hernádszentandrási Tehetségkutató Fesztiválon. A mesemondás kategóriába neveztünk be az alábbi tanulókkal:

Juhász Evelin 2. o.

Balogh Dominik 2. o.

Thomka Balázs 3. o.

Tóth Eszter 4. o.

Király Martina 5. o.

Mindannyiuk szereplésére büszkék lehetünk, de ki kell emelni a dobogós 2. helyezést elért Martina, és 3. helyezést elért Balázs gyönyörű teljesítményét. GRATULÁLUNK, CSAK ÍGY TOVÁBB!

A fenti rendezvények szervezőinek, felkészítő tanároknak, szülőknek köszönöm a munkáját!

Iskolánk adott otthont a helyi közösségfejlesztő csoport családi nap elnevezésű rendezvényének. A program résztvevői egy hangulatos és eseménydús nappal gazdagodhattak.

Október hónap a szülőkkel való találkozás időszaka. 10-12-e között zajlottak az osztály szülői értekezletek, majd ezt követően, 18-án lezajlott a választmányi ülés is. Megnyugvással fogadtam a nagy létszámú részvételt, hiszen ez azt a reményemet erősíti meg, hogy egyre több szülő fogadja el azt a régóta hangoztatott tételt, hogy az ő felelősségteljes odafigyelése nélkül az iskolai nevelés nem hozhat igazi eredményeket. A szokásos információátadások és az éves munka megtervezése mellett egy nagyon fontos bejelentéssel is szolgált a választmány néhány tagja: SIKERÜLT LÉTREHOZNI AZ ISKOLÁS GYERMEKEKÉRT TEVÉKENYKEDŐ ALAPÍTVÁNYT.  Mind a tantestület, mind pedig tanítványaim nevében: KÖSZÖNJÜK!

Befejezésül ezúton is tájékoztatni szeretném a tisztelt szülőket, hogy az október 31. és november 4-e közötti időszak TANÍTÁSI SZÜNET. Az őszi szünetet követő első tanítási nap: november 7-e.

Oravecz Jánosné

igazgató

A képeket és a híranyagot ifj. Bártfai István küldte honlapunk szerkesztőségébe.

Ez a bejegyzés ezen a napon született: vasárnap, október 30th, 2011 18:20 órakor, és ebben a kategóriában található: Hírek, Képgaléria, Oktatás. A kommentek az RSS 2.0 feed-en keresztül is követhetők. Hagyhat kommentet is.