„SULINFÓ” Hidasnémetiből – 2011. szeptember

Iskolánkban a 2011/12. tanévben is igyekszünk olyan pedagógiai munkát tervezni, amelyben a tanítási órák kiegészítéseként helyt kapnak a tanórán kívüli tehetséggondozó és felzárkóztató fejlesztések is. Ezek azok a színterek, ahol minden érdeklődő, az ismeretekre nyitott tanuló kipróbálhatja tényleges képességeit, megtapasztalhatja, miben más, több a társainál, s lehetősége nyílik ennek a „többnek” a továbbfejlesztésére.

 

Lehetőségek:

Szakkörök: magyar, könyvtárhasználat, angol, matematika, természetismeret, informatika, atlétika.

Egyéb formák: énekkar, sportkörök – tömegsport foglalkozások

focisuli, gyermeknéptánc – Köszönet Bóni Tamásnak, valamint a helyi Hagyományőrző tánccsoportnak az ingyen vállalt feladat lelkiismeretes végzéséért.

Művészeti alapiskolai oktatás – képzőművészet. Sajnos a társastánc oktatás beindítására a gyermekek érdeklődésének hiánya miatt nem volt lehetőség.

További képek (klikk)

Birkózás – itt a szülők anyagi áldozatvállalása nélkül nem tudtunk volna lépni, hiszen iskolánk nem rendelkezik olyan forrásokkal, melyekből ezeknek a foglalkozásoknak a vonzatát fedezni tudtuk volna. Ezért dupla öröm számunkra a nagy létszámú jelentkezés és érdeklődés. Természetesen a tornaterem ingyen és bérmentve várja a birkózó edzésekre járó tanítványainkat.

Röplabda – Kovács Balázs tiszteletes úr idén is várja a labdajátékokat kedvelő tanítványainkat.

Hitoktatás – római katolikus, görög katolikus és református hitoktatások szervezését és tartását segítjük elő azzal, hogy igyekszünk órarendhez igazítva, az iskola falain belül tartani ezt a foglalkozási formát.

Egyéni fejlesztések, korrepetálások, Útravaló Ösztöndíj Programban való részvételi lehetőség.

Felhívjuk minden kedves szülő és tanuló figyelmét arra, hogy házirendünk tartalmazza az alábbi szabályt: ha egy tanuló a tanév elején bármelyik foglalkozásra jelentkezik, tisztelje meg az őt foglalkoztató nevelőt, edzőt, hogy év végéig kitart a csoport munkájában. Saját képességeinek megismerésére is időre van szükség.

 

Hogy tanulóink érdeklődését felkeltsük az egyes foglalkozások iránt, „toborzásokat” tartottunk.

Minden osztály „grundbirkózáson” vehetett részt, ahol szakember segítségével, jó hangulatban ismerkedhettek meg egy-két fogással. /képek/

További képek (klikk)

A néptánccsoport három tagjának közreműködésével az alsó tagozatosok számára rendeztünk programot, melynek keretében népi játékokkal, népdalokkal ismerkedhettek. /képek/

 

Tisztelt Érdeklődők! A jelenlegi gazdasági környezet erősen behatárolja lehetőségeinket, de a felsorolt, a tanítási órákat mintegy kiegészítő foglalkozások alkalmasak arra, hogy tanítványaink számára a tanulás mellett hasznos és szórakoztató szabadidős lehetőségeket kínáljunk. Hogy mennyire élnek ezzel? Függ a szülőtől, a megfelelő motiváltságtól és érdeklődéstől. Reméljük, próbálkozásaink eredményre vezetnek!

 

Oravecz Jánosné igazgazgató

 

A híranyagot és a képeket ifj. Bártfai István, a hidasnémeti II. Rákóczi Ferenc Ált. Iskola pedagógusa küldte.

 

Ez a bejegyzés ezen a napon született: kedd, szeptember 20th, 2011 19:02 órakor, és ebben a kategóriában található: Hírek, Képgaléria, Oktatás. A kommentek az RSS 2.0 feed-en keresztül is követhetők. Hagyhat kommentet is.