Iskolai hírek Hidasnémetiből…

Hírmorzsák iskolánk életéből

 

„Köszönöm Istenem az édesanyámat!

Amíg ő véd engem, nem ér semmi bánat!

Körülvesz virrasztó, áldó szeretettel,

Értem éjjel-nappal dolgozni nem restell….”

Köszöntés

Köszöntés

Az album többi képe itt tekinthető meg (klikk)

Dsida Jenő édesanyákról írott sorainak minden szava arra indít bennünket, hogy az egyszerű hétköznapi hála mellett éljünk a lehetőséggel, hogy az évnek egy napján, az Anyák napján emelkedett hangú költeményekkel, dallamokkal, a szeretet ünnepi gesztusaival is kifejezzük, mit is jelent a létezésük valamennyiünk számára.

Ez a nap az iskolai munkaterv kiemelt része, melyre igyekszünk a legszeretetteljesebb hangú köszöntő műsorral készülni. Nem történt ez az idén sem másként. 2011. 05. 09-én csillogó szemű, mosolygós gyermekek álltak az édesanyák, nagymamák sorai előtt, s adták elő a megtanult verseket, dalokat.

Reméljük, sokaknak sikerült örömkönnyet varázsolni a szemébe, szívébe.

***

Mindig óriási izgalom egy tanévkezdés, amely nem mindenki számára szeptember elsején történik. A leendő első osztályosok beíratása április hónapban már lezajlik, s elkezdődik a várakozás, a készülődés időszaka.

Ezt megkönnyítendő, az óvodákkal karöltve olyan programokat szervezünk, melyek segítségével a gyermekek megismerhetik leendő iskolájukat, tanítójukat. Barátokat szerezhetnek a már iskolába járók között.

 

Ajándék az iskolától

Ajándék az iskolától

Az album többi képe itt tekinthető meg (klikk)

Idén, 05. 18-án Hívogat az iskola címmel rendeztünk vendégváró nyílt napot az iskolában. Mindhárom óvoda nagy csoportosai, s a szülők egy része is elfogadták meghívásunkat. Együtt barangolhattak a most első osztályba járókkal a betűk birodalmában, s összemérhették erejüket, versenyszellemüket is egy sportfoglalkozás keretében. A találkozás végén ajándék várta vendégeinket. Egy, az iskolába készülő gyermekek számára érdekes kiadvánnyal, s 12 színű ceruzakészlettel igyekeztünk „kedvet csinálni” eljövendő éveikhez.

Mindannyiukat nagy szeretettel várjuk szeptember elsején!!!

***

05. 23-án, projektzáró rendezvény volt iskolánkban. Mit is jelent ez hétköznapi nyelven? Az Iskolafenntartói Társulás nevében eljáró Hidasnémeti Önkormányzat, Becse Csaba képviseletében olyan pályázatot nyújtott be a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program támogatási rendszeréhez, melynek tartalma az iskola informatikai eszközeinek megújulása.

 

Az interaktív tábla

Az interaktív tábla

Az album többi képe itt tekinthető meg (klikk)

A pályázatot támogatásra alkalmasnak ítélték, s 2011. április hónapban 15 db számítógéppel újult meg iskolánk informatikai terme. Hat tanteremben interaktív tábla, projektor, s LAPTOP beüzemelésére került sor, melyek segítségével érdekesebbé, színesebbekké tehetjük a tanítási óráinkat. Ehhez természetesen tantestületünknek egy speciális képzésen kellett részt vennie, amelyen már túl is vagyunk.

Mindig öröm, ha valamivel gyarapodik az iskolai környezetünk, de ez utóbbi különösen kedves számunkra. Nagy fantáziát látunk az oktatás ilyen irányú megújulásában, azzal a megjegyzéssel, hogy a gyermekkel való közvetlen és emberi kapcsolatot gépek soha nem pótolhatják.

Köszönjük fenntartóinknak az oktatás színvonalának emelését segítő törekvését.

Minden kedves hírolvasónak további szép napokat!

 

Oravecz Jánosné igazgató

 

A hír-  és képanyagot ifj. Bártfai István juttatta el honlapunkhoz.

 

***

Ez a bejegyzés ezen a napon született: péntek, május 27th, 2011 20:01 órakor, és ebben a kategóriában található: Hírek, Képgaléria, Oktatás. A kommentek az RSS 2.0 feed-en keresztül is követhetők. Hagyhat kommentet is.