Egyházközségi képviselő-testületi tagok találkozója-Eger, 2010. május 1.

A találkozó résztvevői

A találkozó résztvevői

A találkozó képei itt tekinthetők meg

A képeket Bártfai Valéria küldte

Egyházközségi képviselő-testületi tagok találkozóját tartották május elsején, munkás Szent József ünnepén az egri Bazilikában. Az első alkalommal megtartott ilyen jellegű főegyházmegyei eseményre mintegy 2500 képviselő-testületi tag regisztrált 312 plébániáról és 330 filiális egyházközségből, amelyekben nemrég újították meg a képviselő-testületeket.

Őket lelkipásztoraik, és a hívek közül néhányan kísérték el. Az óriási érdeklődés miatt talán most először fordult elő a Bazilika 180 éves történelmében, hogy kicsinek bizonyult. Közel 300 résztvevő csak a székesegyház mellett kialakított külső helyszínen követhette nyomon a nap eseményeit.

A korláti, a vilmányi  és a göncruszkai testület néhány tagja is képviseltette magát az ünnepi rendezvényen.

A találkozó célja megerősödni Istenbe vetett hitünkben és Krisztus Egyházához való elkötelezettségünkben – fogalmazta meg Ternyák Csaba érsek. Ennek megfelelően került sor a különféle programokra.

A délelőtt ünnepi szentmisével folytatódott, amelyben a Főpásztor Szent Józsefről, az igaz emberről beszélt. A megújított képviselő-testületeket arra kértre, hogy önzetlenül, és egységben végezzék szolgálatukat. Segítsék a lelkipásztorokat a plébániák vezetésében, különösen a szervezési és anyagi felelősség megosztásában. A plébániának missziós feladata is van. „A képviselő-testületi tagok abban tudnak legtöbbet segíteni, ha példájukkal és szavukkal az egyházközséghez csak lazán kapcsolódó híveket minden szeretetükkel és leleményükkel segítik bevonni annak élő vérkeringésébe.

” Élő, eleven közösségekre van szükség”.

A találkozó délutáni programja rövid orgona koncerttel kezdődött Urbán Péter, a Bazilika karnagya közreműködésével, majd rövid tanúságtételek következtek képviselő-testületi tagok részéről, amelyben személyes hitvallások, egyházközségi életek bemutatása szerepelt. A program májusi litániával fejeződött be.

Az Érseki Szent József Kollégium konyhája biztosította mindenki számára a meleg ételt, frissítőt. Köszönet szolgálatukért, és minden segítő, önkéntes tevékenységéért, akik az előkészítésben, és a lebonyolításban részt vettek.

Ez a bejegyzés ezen a napon született: szombat, május 8th, 2010 18:36 órakor, és ebben a kategóriában található: Egyházi Információk, Hírek, Képgaléria. A kommentek az RSS 2.0 feed-en keresztül is követhetők. Hagyhat kommentet is.