Választási információk

Hátralévő határidők az országgyűlési választásokig és egyéb tájékoztatások:

– Aki külföldön akar szavazni, az 2010. március 19-én 16 óráig kérheti felvételét a külképviseleti névjegyzékbe.

– Aki nem az állandó lakhelyén kíván szavazni, az személyesen, vagy meghatalmazott útján legkésőbb április 9-én 16 óráig, ajánlott levélben pedig úgy kérhet igazolást, hogy az legkésőbb április 6-án megérkezzen a Helyi Választási Irodához.

– A választópolgárok névjegyzékét  2010. április 10. után lakcímváltoztatás miatt nem lehet módosítani.

– A Helyi Választási Bizottságba megbízott tagot  a választókerületben jelöltet, listát állítójelölő szervezet és a független jelölt legkésőbb 2010. április 2-án 16 óráig jelentheti be.

– Kampányt folytatni 2010. április 10.   00. órától, 2010.  19 óráig, és 2010. április 24.   oo órától 2010. április 25.   19 óráig TILOS!

A szavazás gördülékeny lebonyolítása céljából 4 szavazófülkét kíván felállítani a Helyi Választási Iroda.

A Választási Bizottság összetétele változatlan, ugyanis megbízásuk  4 évre, azaz 2010. nyaráig szól.

A jelölő szervezetek egy-egy tagot a fenti határidőig megbízhatnak ( delegálhatnak) a Választási Bizottságba. A határidő elmulasztása jogvesztő!

FONTOS!

Kérjük, hogy a szavazáshoz mindenki hozza magával az érvényes személyi igazolványát és lakcímkártyáját, ugyanis ezek hiányában nem szavazhat!

A mozgásában korlátozott választópolgár mozgóurnát írásban kérhet  és a Választási Bizottság két tagja felkeresi a szavazás lebonyolítása céljából.

Bene Róbert

jegyző

Ez a bejegyzés ezen a napon született: csütörtök, március 18th, 2010 16:40 órakor, és ebben a kategóriában található: Hírek, Közigazgatási információk. A kommentek az RSS 2.0 feed-en keresztül is követhetők. Hagyhat kommentet is.