Önkormányzati-Egyházi információ

—#@#—

A közelmúltban a helyi önkormányzat vezetői megbeszélést folytattak a katolikus plébánossal és a református lelkésszel a temető gondozását illetően.

A temető továbbra is az egyházak tulajdonában marad, a sírhelyek igénybe vételének feltételei  nem változnak.  A  sírkert gondozását ( fűnyírás, szemétszállítás) az önkormányzat dolgozói látják el folyamatosan.

Változás annyiban lesz, hogy ezentúl a temetőbe vezető két nagykapu zárva lesz!

A gyalogos közlekedés a kiskapukon keresztül továbbra is biztosított.

A temetési szertartásokra autóval érkezőknek a parkolás  a bejáratokhoz közel, a templomok parkolójában kényelmesen, biztonságosan megoldható.

A temetői szolgáltatást 

megrendelők és a vállalkozók

a  kapukulcshoz (indokolt esetben) az egyházak arra kijelölt képviselőinél, illetve az önkormányzatnál juthatnak hozzá, amelyet a tevékenység befejeztével, minden munkanap végén  vissza kell juttatni!

A katolikus és református egyházi képviselők nevét, (akiknél a bejárati kulcsok találhatók), hamarosan közzétesszük címmel, telefonszámmal együtt!

Erre a döntésre azért került sor, mert az utóbbi időben  sok helyen a munkálatok befejezése után a régi sírkövek, építési anyagok nem kerültek eltakarításra, a szomszédos sírhelyekre sem voltak tekintettel, a kapuk gyakran nyitva maradtak.


Kérjük,  a sírhelyek és a ravatalozó környékén  keletkezett szemetet az épület mögött meggyújtani, vagy az erre kijelölt szeméttárolókban elhelyezni!!!!!


Tisztelettel felhívjuk a megrendelők és a vállalkozók figyelmét, hogy a kegyeleti  hely védelme érdekében, kulcs visszavitelekor  a munkaterület leellenőrzésre kerül!!!!!!!!

A szabályok be nem tartása szankciókat von maga után!!!!!!!!

A temetőkert rendje hamarosan kifüggesztésre kerül a  bejáratoknál  és a ravatalozónál!

Az év folyamán a temetői út mentén néhány pihenő pad is kihelyezésre kerül.


Urbán József polgármester

Sohajda Levente református lelkész

Árvai Zoltán plébános

Ez a bejegyzés ezen a napon született: vasárnap, február 21st, 2010 18:50 órakor, és ebben a kategóriában található: Egyházi Információk, Göncruszka, Hírek, Közigazgatási információk. A kommentek az RSS 2.0 feed-en keresztül is követhetők. Hagyhat kommentet is.