Novemberi események az óvodában

Készül a savanyú káposzta

Készül a savanyú káposzta

Novemberben is gazdag programokkal kívántuk színesebbé tenni óvodásaink életét.

Több évre visszahúzódó hagyományaink alapján káposztataposással készültünk fel a hideg téli napokban kevés vitaminhoz jutó szervezetünk C-vitamin pótlására.

A minden évben népszerű „Vajaspánkó nap’”-on idén Nemes Sándor családjának közreműködésével mézeskalács kosárkákat és különböző formákat sütöttünk, majd díszítettük  a szép számban megjelent szülőkkel, óvodásainkkal közösen.

Kézműves programunkra ellátogatott hozzánk a Hidasnémeti Iskola intézményvezetője Oravecz Jánosné igazgatónő, az „Óvodából az iskolába való átmenet segítésére” program keretén belül,  melynek során megismerkedhetnek egymással a leendő iskolai életben résztvevők, óvodások, szülők, pedagógusok.

Őszi kirándulásaink során szintén hagyományosan ellátogattunk a Boldogkőváraljai várhoz, ahol a vár mellett az őszi táj szépségében is gyönyörködhettünk, messze távolban az őszi ködből sejtelmesen kibúvó hegycsúcson pedig a Mikulás már készíti,  piros szemű mókusaival, a jó gyerekek csomagját.

A Miskolci Vadasparkban a Mikulás előkészített szánjára is felülhettünk,és csendesen figyeltük meg az állatokat,hogy a rénszarvasok kipihenhessék magukat a hosszú út előtt, csak az a betyár tigris okozott némi galibát, mert éppen akkor jelölte be a területét,    gondoltuk biztos félt tőlünk, először meglepődtünk majd jókat nevettünk rajta.

Várlátogatásainkat a Diósgyőri vár megtekintésével folytattuk, ahol a Panoptikum viasz és gumiból készült élethű bábjai, királyok és katonák látványa fogadott bennünket.

November utolsó napján a Vilmányi óvoda a Göncruszkai Művelődési házba hívta a Csodamalom bábszínházat, ahová még a Mikulás is személyesen eljött. Nagyon örültünk, hogy mi is meghívást kaptunk a bábszínházi előadásra és itt is találkozhattunk a kedves Mikulással, aki szaloncukrot osztogatott a jó gyerekeknek.

Programjaink támogatását köszönjük Urbán József polgármester úrnak, a szülőknek,  valamint az óvoda dolgozóinak.

Kondrát Bertalanné
óvodavezető
Ez a bejegyzés ezen a napon született: vasárnap, november 29th, 2009 17:01 órakor, és ebben a kategóriában található: Göncruszka, Hírek, Képgaléria, Oktatás. A kommentek az RSS 2.0 feed-en keresztül is követhetők. Hagyhat kommentet is.