„Bábos nap” a Művelődési Házban

Herczeg Mária  egy kesztyűs bábbal

Herczeg Mária egy kesztyűs bábbal

Az album 74 képe  itt tekinthető meg

Óvodánkban Integrációs óvodai program működik, mely a Halmozottan Hátrányos Helyzetű gyermekek fejlesztésére helyezi a fő hangsúlyt.

Ez a program tette lehetővé, hogy helybe hozzunk egy bábelőadást, valamint egy családi kézműves foglalkozást. Minél több és szélesebb körben kívántuk megszervezni, hogy a faluban élők, ill. a környék óvodáinak érdeklődői is részt vehessenek, ezért jelöltük meg helyszínül a nagyobb befogadó képességű Művelődési házat.

Örömmel üdvözöltük a bábelőadásra ellátogató gönci óvodásokat Molnár Jánosné Zsuzsika óvó néni kíséretében.

Herczeg Mária bábanimátor egyszemélyes előadása lenyűgöző képességről tett bizonyosságot. Kesztyűbábjai oly mértékben keltek életre, hogy minden kis szereplőnek más és más hangszínnel adott egyéniséget, és öltött rájuk emberi tulajdonságokat. Szép számmal voltunk vidám résztvevői az előadásnak óvodások, iskolások, szülők.

A kézműves foglalkozás, mely szintén Herczeg Mária bábanimátor vezetésével zajlott, szintén sok érdeklődőt vonzott. A természet nyújtotta alapanyagokból,  melyeket Herczeg Mária biztosított minden résztvevő számára, egyszerű, de nagyon kedves kis madárkák, manók, teknősbékák készültek, amelyeket mindenki ajándékba elvihetett.

A képek,  ill. a programokon résztvevők élményei biztosítanak bennünket szervezőket arról, hogy ismét sikerült egy kis pluszt adni, egy lehetőséget nyújtani, hogy szint vihessünk kis falunk életébe.

Kondrát Bertalanné

óvodavezető

Ez a bejegyzés ezen a napon született: hétfő, november 2nd, 2009 21:59 órakor, és ebben a kategóriában található: Hírek, Képgaléria, Oktatás. A kommentek az RSS 2.0 feed-en keresztül is követhetők. Hagyhat kommentet is.