2009. okt. 23. Közös megemlékezés, koszorúzás

Koszorúzás

Koszorúzás

Az album 30 képe  itt tekinthető meg

Október 22-én délután 4 órakor közösen emlékeztünk 1956. októberi és novemberi eseményeire az önkormányzat épületének aulájában.

Az ünnepi műsort a göncruszkai óvodások és szüleik, valamint a hidasnémeti Rákóczi Ferenc Ált. Isk. tanulói adták.

A jelenlevőknek megható, felemelő  élményben volt részük.

A közösen elénekelt Himnusz és Szózat méltó keretét adta a műsornak.

Az ünnepi rendezvény zárásaként Urbán József polgármester úr és Bene Róbert jegyző úr megkoszorúzta a díszkertben levő Hősi Emlékművet.

A szereplők elhelyezték a kegyeleti mécseseket.



Köszönet a műsor megszervezéséért Kondrát Bertalanné óvónőnek és Oravecz Jánosné igazgatónőnek.További köszönet a műsorban szereplő szülőknek, iskolásoknak,  óvodásoknak.

Urbán József

polgármester


1956 történéseire, hőseire emlékezve, szülők, gyerekek, iskolások idéztük fel történelmünk szomorú eseményeit. Óvodásaink ’ kis’ életében társadalmi ünnepeink (okt.23.,márc.15.) életkori sajátosságaiknál fogva még nem bírnak jelentős tartalommal,nem várják izgalommal mint pl. a Mikulást.

Viszont én visszagondolva gyerekkoromra, máig frissen élnek bennem a szüleinkkel közösen ünnepelt régi nagy ünnepek, amikor együtt énekeltünk, emlékeztünk. Ez az emlékeimben melegséggel tölt el ma is, ezért kell törekednünk arra,hogy minden percet kihasználjunk, mely a közösen megélt élményt lehetővé teszi gyermekünkkel. A tisztelet, a szeretet, a következetes, kiszámítható gyermek-szülő, valamint gyermek – felnőtt kapcsolat a közösen megélt élmények, ünnepek tartalmára és hatására alakulnak, mélyülnek el.

Ezek a gondolatok határozták meg az ünnepi műsor szerkezeti felépítését, valamint az a szülői gárda, amely óvodai életünk meghatározó és kivételes embereiből áll, segítőkész, közösségi érdekeket előtérbe helyező, kreatív személyiségek, odaadó szülők, mint:

Bocsárszky Attila és Szabadi Emőke színész házaspár, Gloncziné Matisz Zsuzsanna, Novákné Rákosi Katalin, Pónusné Serke Andrea, Sóhajdáné Samu Zsuzsanna református lelkész asszony, Subertné Horváth Ágnes, Szarkáné Janoczkó Anita, Szegediné Jobbágy Patricia, Czentnár Ilona képviselő asszony.

Az ünnepi tartalmat méltóan egészítette ki a hidasnémeti általános iskola énekkarának műsora, valamint közülük két göncruszkai diák Nagy Dalma és Kiss Petra akik az óvodai irodalmi blokkban is részt vállaltak Oravecz Jánosné igazgatónő közreműködésével,  akinek köszönjük építő szándékú segítségét.

Kondrát Bertalanné

óvodavezető

Ez a bejegyzés ezen a napon született: vasárnap, október 25th, 2009 13:50 órakor, és ebben a kategóriában található: Göncruszka, Hírek, Képgaléria, Oktatás. A kommentek az RSS 2.0 feed-en keresztül is követhetők. Hagyhat kommentet is.