Önkormányzati hírek – 2009. szeptember

A Művelődési Ház  udvarának déli részén kétszintes ifjúsági szálláshelyet pályáztunk ez év januárjában a Leader program keretében. Augusztusban hiánypótlást kértek – ami az elbírálás szempontjából biztató jel – a hiánypótlást teljesítettük.


Rövidesen elkészül a Polgárőrség új épülete,  amelyben az iroda és a pihenő helyiség mellett, vizesblokk is kialakításra került.

 Készül a Polgárőrség épülete

Készül a Polgárőrség épülete


A „Leghátrányosabb helyzetű kistérségek felzárkóztatása” c. programban Göncruszka –  Arka közösen pályázott útfelújításra, Göncruszka gesztorságával.

Ennek keretében Vilmány felől,  a Fő út elején az új lakóházak előtti feljáró és közlekedő rész, valamint az Óvoda és a Szabadság utcát összekötő „névtelen” utca lesz felújítva, pormentesítve. A több, mint 9 milliós beruházás pályázati határideje november 30.


Önkormányzatunk jelenleg 6 fő közmunkást alkalmaz napi 6 órában, valamint 3 fő munkatapasztalat-szerzőt napi 8 órában.


A Petőfi utcában működő önkormányzati konyhánk jelenleg 60 fő nyugdíjasnak és szociálisan rászorulónak gondoskodik minden nap meleg ebédről, melynek térítése a  havi jövedelem függvénye.

Ez a létszám bővíthető, igény szerint a kihordás is biztosítható.

A Gondozási Központ ebédlője

A Gondozási Központ épületében üzemel az Önkormányzat konyhája

Továbbra is lehetőség van  egyéni vendégek, ill. kiránduló csoportok fogadására előzetes bejelentés alapján!

Az étkezés helyben is megoldható.

Vendég ebéd : 600 Ft

Igénylés: György Lászlóné élelmezésvezetőnél

Telefon: 06-46-705-077


A Fő utcán megépülő új Orvosi Rendelőhöz már elkészültek a kiviteli tervek is, melyek az önkormányzat jegyzőjénél megtekinthetők. A Közbeszerzési Értesítőben várható az ajánlattételi felhívás megjelenése még az ősszel. A kivitelezők ez alapján pályázhatnak az építésre.

Az Önkormányzat a jelenlegi Orvosi Rendelő épületének hasznosítására javaslatokat vár a lakosságtól! ( Pl. Ifjúsági Klub, Nyugdíjas Klub, Turistaszállás stb…. )

A jelenlegi Orvosi Rendelő a Petőfi utcában

A jelenlegi Orvosi Rendelő a Petőfi utcában

Ez a bejegyzés ezen a napon született: kedd, szeptember 29th, 2009 13:03 órakor, és ebben a kategóriában található: Göncruszka, Hírek. A kommentek az RSS 2.0 feed-en keresztül is követhetők. Hagyhat kommentet is.