Polgármesteri köszöntő

Üdvözlet  az  Olvasónak, a leendő Utazónak!

Amit most az érdeklődő olvasó nézeget, aminek színeit,  látnivalóit, ízeit kóstolgatja – az Göncruszka honlapja.

üdvözlet

Szeretettel üdvözöljük Göncruszka községben!

A köszöntő egyszerre szól az Olvasónak és a majdani Vendégnek.


Gönc és Vizsoly ismert nevezetességei méltán vonzzák a turistákat.


A két híres települést összekötő, a Hernád folyását kísérő út mentén, a Borsóhegy nyugati oldalán fekvő, alig 700 lakost számláló Göncruszka a maga történeti értékeivel, táji szépségeivel megér egy rövid pihenőt!


A  település  és  környéke  régészeti  lelőhelyekben és turista látványosságokban egyaránt gazdag.  A  kirándulni vágyók innen fedezhetik fel a  csodálatos helyekre épült Rákóczi várakat, a Vizsolyi Bibliát, de pihenhetnek,  horgászhatnak a  közeli tavaknál,  vadászhatnak a   környék erdeiben.


Az utóbbi években fellendülőben van a községünk kulturális élete, amelyben  nagy szerepe van az ide települő, és kis falunkat immáron otthonuknak tekintő kassai  művészembereknek.

Kezdenek hagyománnyá válni a nyári, egész estét betöltő színházi előadások,  templomi koncertek, valamint népművészeti táborok, amelyek idevonzzák a környék művészet iránt érdeklődő embereit.Nem annyira a látnivaló, mind inkább az ízlelni valók között kell megemlíteném a  környéken termő, kiváló minőségű kajsziból főzött pálinkát, amely az utóbbi időben országos hírnévre tett szert.


Minden Olvasónak azt kívánom, hogy kellemes és jó benyomást ébresszen benne e honlap olvasása,  képeink böngészése, az ideérkező számára marasztaló legyen az  itt eltöltött idő.


Szeressen velünk lenni és azonosulni pár napon keresztül, hiszen   Göncruszka számára  ez a legtöbbet érő kincs .

Göncruszka a Borsóhegyről

Göncruszka a Borsóhegyről

Ha teheti, látogasson el hozzánk személyesen is!

Szeretettel várjuk!


Urbán József

polgármester